Τεχνολογία & Εγγύηση

Χρησιμοποιώντας το σύστημα ηλεκτρονικών θερμιδομετρητών της SIEMENS, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη, μπορείτε όχι μόνο να έχετε αυτόνομη θέρμανση, αλλά και να πληρώνετε ακριβώς για την ενέργεια θέρμανσης που καταναλώσατε. Οι Θερμιδομετρητές SIEMENS είναι ηλεκτρονικές συσκευές που μετρούν και καταγράφουν την πραγματική κατανάλωση θερμότητας σε κάθε καλοριφέρ των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Η θερμιδομέτρηση είναι το μόνο αξιόπιστο σύστημα παγκοσμίως καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας.

 • Τοποθετούνται γρήγορα και εύκολα πάνω σε όλα τα σώματα του διαμερίσματος χωρίς να χρειάζονται επιπλέον καλώδια, σωλήνες, σκαψίματα ή μετατροπές.
 • Η ανάγνωση των μετρήσεων γίνεται χωρίς επίσκεψη στο διαμέρισμα ενώ η έκδοση των δαπανών γίνεται με την βοήθεια ειδικού προγράμματος της SIEMENS. Αποστέλλεται αναλυτικός λογαριασμός κατανάλωσης για κάθε σώμα του διαμερίσματος.
 • Παρέχουν την εγγύηση SIEMENS και προδιαγραφές σύμφωνες με αυτές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (DIN, EΛΟΤ, ΕΝ). Είναι πιστοποιημένες μετρητικές συσκευές κατανομής δαπανών θέρμανσης, είναι αξιόπιστες, ασφαλείς και δεν παραβιάζονται.
 • Για την κατανομή των δαπανών θέρμανσης της πολυκατοικίας βάσει της πραγματικής ενέργειας θέρμανσης που καταναλώνει το κάθε διαμέρισμα, πρέπει να τοποθετηθούν οι θερμιδομετρητές SIEMENS σε όλα τα σώματα των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας.
 • Εφαρμόζεται δεκαετίες σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία σε πολλές από αυτές (στη Γερμανία από το 1978) ως σύστημα ορθολογικής κατανάλωσης καυσίμων και εξοικονόμησης ενέργειας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 80.000.000 Θερμιδομετρητές SIEMENS στις παραπάνω χώρες.
 • Η εφαρμογή του προτείνεται από την Ε.Ε. (οδηγία 93/76/ΕΟΚ-13.09.93), το ΥΠΕΧΩΔΕ (σχέδιο Ενέργεια 2001), τον Κ.Ο.Χ.Ε.Ε (Κανονισμός Ορθολογικής Χρήσης και Εξοικονόμησης Ενέργειας) ο οποίος περιέχεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 21475/4707/98, ως μέσο εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Η ενέργεια θέρμανσης που δεν καταναλώνει κάποιο διαμέρισμα γιατί έχει κλείσει τα σώματά του είναι διαθέσιμη για οποιοδήποτε άλλο διαμέρισμα την θέλει, πετυχαίνοντας έτσι εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμου (πετρέλαιο ή αέριο). Με πολύ απλά λόγια σώματα κλειστά σημαίνει αυτομάτως οικονομία καυσίμου.
 • Επίσης, με την αυτονόμηση της θέρμανσης ο κεντρικός λέβητας καταναλώνει λιγότερο πετρέλαιο, γιατί η μεγάλη κατανάλωση καυσίμου γίνεται όταν ο λέβητας πρέπει να ζεστάνει το νερό που είναι αρχικά κρύο και όχι όταν πρέπει να το διατηρήσει ζεστό και να το διαθέσει στα διαμερίσματα που θα ζητήσουν θέρμανση.
 
 
 
 

Siemens Set

 • Μέγιστη άνεση & οικονομία
 • Δίκαιη κατανομή δαπανών θέρμανσης
 • Άμεση απόσβεση της επένδυσης
 • Γρήγορη & εύκολη τοποθέτηση

Ο Νόμος 3661/08

αποτελεί την προσαρμογή της κοινοτικής οδηγίας περί ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, όπου κάθε κτίριο πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, που αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου

Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα30
mod_vvisit_counterΧτες33
mod_vvisit_counterΕβδομάδα30
mod_vvisit_counterΜήνας1274
mod_vvisit_counterΣύνολο84029